אז איך מתחילים? הכל מרגיש ממוחשב מדי ומתקדם מדי. אז אני ארגיע ואומר שלא חייבים לעשות את הכל בבת אחת, אפשר להתחיל לאט לאט, ללמוד את הנושא ולהחליט מתי מטמיעים איזו מערכת.
ריכזתי 5 טיפים שיעזרו לכם להבין מה צריך להבין ולעשות כשרוצים להפוך עסק לאוטומטי:
- לא הכל בבת אחת – התחילו בצעדים קטנים ואל תנסו לעשות הכל בבת אחת. בחרו תחום אחד מתוך שלל התחומים הקשורים בעסק שלכם. מומלץ לבחור בפרויקט קטו ולאחר הטמעתו בעסק בצורה מוצלחת לעבור לפרויקט הבא.
- הגודל כן קובע – התאימו את הפתרונות הקיימים בשוק לגודל העסק שלכם. הרי אם יש לכם 5 עובדים, אתם לא זקוקים למערכת המנהלת 100 עובדים. עירכו סקר שוב ובידקו איזו מערכת תתאים לכם בצורה הטובה ביותר.
- ללמוד מניסיונם של אחרים – שוחחו עם בעלי עסקים דומים שכבר הטמיעו תהליכי אוטומציה ודיגיטציה בעסק שלהם ונסו להבין מהם מהם הקשיים בהטמעה, מה הצליח להם ומה היו עושים אחרת.
- חפשו תמיכה מעמותות וארגונים המייעצים לעסקים – קיימים שלל ארגונים, תוכניות, עמותות ושירותים המעניקים שירותי ייעוץ לעסקים – בידקו איתם איזו תמיכה הם מעניקים (מבחינת מידע או מבחינה כלכלית) לעסקים שרוצים להתנהל חכם יותר.
- שתפו את העובדים בתהליך – העובדים ברצפת הייצור או במשרדי המנהלה יודעים לפעמים טוב יותר מהמנהל עצמו מה המפעל, הארגון, צריכים כדי להתנהל טוב יותר. שתפו אותם בתהליך, כך הם ירגישו מוערכים יותר ויביעו התנגדות מעטה כאשר תשלבו את האוטומציה והדיגיטציה בעסק.
לסיכום,
אוטומציה ודיגיטציה לא צריכות להפחיד אתכם. נכון, יש כאן למידה של משהו טכנולוגי וחדש, יש כאן הטמעה של מערכות חדשות והסתגלות של העובדים לתהליכי עבודה חדשים, אך בטווח הרחוק הפעולות האלה יובילו לשגשוגו של העסק ולהגדלת הרווחים.
יש לכם שאלות על אוטומציה לעסק?
לא בטוחים איזה תהליכים אפשר לייעל ולהפוך לדיגיטליים?
מוזמנים להתקשר אלי 054-331-4417, אשמח לעזור